Reklama

Survivor Česko a Slovensko 2024: Kedy začína, súťažiaci, účastníci

Pavel Kovář
23.02.2024 10:37
Soutěžící Survivor Česko a Slovensko 2024
Foto: TV Nova

Survivor nie je len televízna šou; je to skúška ľudskej odolnosti, stratégie a prežitia. Svoje počiatky má v deväťdesiatych rokoch a odvtedy sa rozšírila do mnohých krajín po celom svete. Survivor sa tak postupne stal globálnym fenoménom.

Reklama

V tejto súťaži je skupina ľudí odvezená na odľahlé a nehostinné miesto, kde sú ponechaní. Súťažiaci sa musia o seba postarať s obmedzenými zásobami potravín, bez prístupu k hygienickým potrebám a bez pohodlia lôžka. Úlohou súťažiacich je nielen „prežiť“, ale tiež čeliť zložitým sociálnym vzťahom, ktoré sa v izolovanom prostredí rýchlo vyvíjajú. Každý týždeň súťažiaci čelia rôznym výzvam, a tí, ktorí zlyhávajú, čelia hroziacemu nebezpečenstvu vyradenia, až do chvíle, keď zostane posledný preživší, ktorý si odnesie výhru. Táto reality šou je jedinečnou kombináciou fyzických výziev, psychologickej vojny a strategických aliancií, čo vytvára neodolateľnú a nepredvídateľnú podívanú.

Survivor kto vypadol včera?

Dvaciaty diel bol tým posledným pre hráčku z kmeňa Lovcov, Veroniku. Tá prehrala vyraďovací súboj s Radkom, ktorý prišiel nedávno z kmeňa Titánov.

V osemnástom diele sme sa rozlúčili s audítorkou Ivou Skupnik. Iva, ktorá bola posledné dva diely členkou Titánov, prehrala duel s Bandurkom, ktorý bol v kmeni Titánov rovnako krátko ako ona.

Reklama

V šestnástom diele ostrov neopustil žiadny súťažiaci. Zrejme z dôvodu častých skorších odchodov súťažiacich so zdravotnými problémami. Namiesto odchodu hráča však nastal zvrat, vďaka ktorému sa v súťaži opäť premiešali kmeňe. Novým členom Lovcov sa tak stal Radek, a do kmeňa Titánov pribudol Bandurko spoločne s Ivou.

V štrnástom diele opustila ostrov členka kmeňa Titanov, herečka Ivana Jirešová.

V dvanástom diele opustili ostrov dvaja členovia z kmeňa Lovcov. Ako prvý odišiel počas kmeňovej rady zo zdravotných dôvodov Jakub Bína. V eliminačnej hre sa potom stretli Jack, Mikýř a Filip. A práve Filip Křížek bol ten, ktorý z eliminačnej hry odišiel ako porazený. Presnejšie povedané, hru prehrať chcel, aby sa mohol vrátiť domov k svojej rodine.

V desiatom diele opustil ostrov opäť člen Titanov – Sebastian Navrátil. Hoci Titanom sa tentoraz podarilo získať kmeňovú imunitu, spevák odišiel zo súťaže dobrovoľne kvôli vážnemu rodinnému dôvodu. Následne kmeň Lovcov poslal na svojej kmeňovej rade do duelu Filipa a Jakuba. Tento duel sa však v tomto diele neuskutočnil a bol posunutý na ďalšiu kmeňovú radu. Môžeme len špekulovať, či bol duel odložený z dôvodu, že odišiel dobrovoľne ďalší súťažiaci, alebo pretože bol Filip do duelu zvolený na svoje vlastné želanie a bol zrejme pripravený duel vzdať.

Reklama

V ôsmom diele sa rady Titanov opäť zúžili. Súťaž tentoraz opustila topmodelka Denisa Dvořáková, ktorá sa stretla v dueli s cestovateľom Martinom Carevom. Martin svoj prvý duel však zvládol a Denisa Dvořáková, pre ktorú to bol už druhý duel, je ďalšou vypadnutou súťažiacou tohto ročníka Survivor Česko a Slovensko.

V najnovšom, šiestom dieli obľúbenej reality show Survivor sme sa rozlúčili s dvoma súťažiacimi z odlišných dôvodov. Ornella Koktová, členka kmeňa Titánov, bola bohužiaľ nútená opustiť súťaž kvôli zdravotným problémom. Na strane kmeňa Lovcov čelila Rachel Karnižová vyradzovacej hre, ktorá určila jej odchod zo súťaže.

Druhou vypadnutou súťažiacou je Kateřina Balounová, 30-ročná barmanka, ktorú v dueli vo štvrtom dieli porazila Denisa Dvořáková. Práve Denisa bola označená spoluhráčmi na kmeňovej rade, nakoniec sa jej ale podarilo vrátiť späť do hry. Kateřina Balounová je tak druhou dievčaťom a druhou súťažiacou kmeňa Titánov, ktorá musela opustiť ostrov. V tomto dieli opustil ostrov aj Michael Skalický, a to zo zdravotných dôvodov.

Prvou vypadnutou súťažiacou v Survivore 2024 je Adéla Krejdlová, 22-ročná speváčka a influencerka, ktorá opustila súťaž v druhom diele.

Reklama

Survivor 2024 účastníci, súťažiaci reality show Survivor Česko & Slovensko

TV Nova prináša už 3. sériu tejto populárnej reality šou a musíme povedať, že je určite na čo sa tešiť! V tohtoročnej sérii Survivoru sa stretne kmeň Titánov a kmeň Lovcov, každý s vlastnými jedinečnými schopnosťami a stratégiami.

Súťaž medzi týmito dvoma kmeňmi sľubuje nielen test fyzických a mentálnych limitov, ale tiež strategické súboje plné intríg a prekvapení. Aby Titáni a Lovci unikli nebezpečenstvu vyradenia a priblížili sa tak k víťazstvu, musia v tejto nemilosrdnej hre o prežitie nasadiť svoje najlepšie schopnosti a zručnosti.

Kmeň Titánov

  • Sebastian Navrátil – Spevák kapely „Sebastian“; 32 rokov
  • Martin Mikyska (Mikýř) – Youtuber, komik; 29 rokov – od ôsmeho dielu člen Lovcov
  • Samuel Krištofič (Pirát) – MMA zápasník; 34 rokov – od ôsmeho dielu člen Lovcov
  • Martin Prágr (Márty) – Tanečník; 29 rokov
  • Ivana Jirešová – Herečka; 47 rokov
  • Ornella Koktová – Podnikateľka; 30 rokov
  • Adéla Krejdlová – Speváčka, influencerka; 22 rokov
  • Yenifer Cao – Influencerka; 30 rokov
  • Denisa Dvořáková – TOP modelka; 32 rokov
  • Martin Carev – Influencer; 25 rokov
  • Radek Polomík – Investor; 38 rokov – od šestnásteho dielu člen Lovcov
  • Kateřina Balounová – Barmanka; 30 rokov

Kmeň Lovcov

  • Michael Skalický – Operný spevák; 33 rokov
  • Jack Hamid – Hotel manager; 46 rokov
  • Veronika Sandholzová – Študentka; 23 rokov
  • Jakub Bína – Fitness tréner; 39 rokov
  • Filip Křížek – Hasič; 24 rokov
  • Nikola Kabátová – Programátorka; 31 rokov
  • Martin Husár (Bandurko) – Art Director; 30 rokov – od šestnásteho dielu člen Titanov
  • Jana Zicklerová – Trénerka; 52 rokov
  • Tomáš Rys – Streamer; 40 rokov – od ôsmeho dielu člen Titanov
  • Iva Skupnik – Auditor; 29 rokov – od šestnásteho dielu člen Titanov
  • Kristýna Alexandra Hrbková – Policajtka; 29 rokov – od ôsmeho dielu člen Titanov
  • Rachel Karnižová – Módna návrhárka, influencerka; 22 rokov

Kedy začína Survivor 2024?

Survivor na Voyo štartuje už 27. februára a o týždeň neskôr, teda od 5. marca, môžete najdrsnejšiu reality šou Survivor Česko & Slovensko 2024 sledovať na obrazovkách TV Nova.

Survivor na Voyo – ako sledovať Survivor online zadarmo?

Vďaka promo ponuke Voyo môžete sledovať Survivor online zadarmo a vedieť, čo sa deje na ostrove skôr než v TV. Pre využitie ponuky Voyo zadarmo sme pre Vás pripravili návod na registráciu Voyo na 7 dní zadarmo.

Reklama

Kedy vychádza Survivor na Voyo? Kedy bude na Voyo Survivor online?

Survivor cz vychádza na Voyo o týždeň skôr než v televízii, vždy ve večerných hodinách. Na prvý diel sa teda môžete tešiť už 27. 2. večer online na Voyo. Na Nova Plus Survivor bohužiaľ nebude možné spustiť, celé diely Survivor sú k dispozícii iba online na Voyo.

Survivor TV program, Survivor televízny program

Tu môžete vidieť televízny program Survivor na nasledujúce dni:

Survivor pravidlá a výhra

Niekoľko kľúčových pravidiel, ktoré tvoria základ hry:

Reklama
  1. Rozdelenie do kmeňov: Na začiatku hry organizátori rozdelia súťažiacich do dvoch kmeňov. Tieto kmene potom proti sebe súťažia v rôznych výzvach, ktoré môžu testovať ich fyzické, mentálne alebo taktické schopnosti.
  2. Výzvy pre imunitu: Čo sa týka výziev pre imunitu, kmene alebo jednotlivci ich pravidelne absolvujú, aby získali imunitu a ochránili sa pred vyradením. Kmeň, ktorý vyhrá imunitu kmeňa, je v tomto kole ochránený. Avšak porazený kmeň musí poslať svojich členov na radu kmene, kde sa hlasuje o vyradení jedného z nich.
  3. Rada kmene a hlasovanie: Na rade kmene každý člen hlasuje za osobu, ktorú chce vyradiť. Osoba s najvyšším počtom hlasov opúšťa súťaž. Vo vyradzovacom procese sú kľúčové stratégie, aliancie a presviedčacie schopnosti.
  4. Zlúčenie: V určitom bode súťaže dochádza k zlúčeniu zostávajúcich súťažiacich do jedného kmene. Od tohto momentu súťažia už len o individuálnu imunitu a hlasujú proti sebe.
  5. Finále a porota: Hra vyvrcholí, keď zostane niekoľko posledných súťažiacich (zvyčajne tri alebo štyri). Títo finalisté sa postavia porote zloženej z vyradených súťažiacich po zlúčení, ktorí rozhodnú, kto sa stane „Sole Survivor“ a získa hlavnú cenu.

Zdroj: TV Markíza, TV Nova, Voyo

Reklama
Reklama
Zdieľať článok:
Reklama
Zavřít reklamu