Reklama

Najhoršie filmy a seriály v histórii kinematografie

Pavel Kovář
17.04.2023 22:16
film kamera klapka
Foto: vlastná tvorba autora

V histórii kinematografie sa objavilo nespočet úžasných filmov a seriálov, ktoré nás bavili, dojali alebo inšpirovali. Avšak, rovnako tak existuje mnoho tých, ktoré sa v našich srdciach a pamätiach zapísali ako najhoršie. V tomto článku si predstavíme niektoré z najhorších filmov a seriálov v histórii a pozrieme sa na to, čo ich robí takými zlými.

Reklama

Čo robí film alebo seriál zlým?

Niektoré filmy a seriály sú zlé natoľko, že sa stávajú legendami. Čo ich ale robí takými zlými? Existuje niekoľko faktorov, ktoré môžu viesť k neúspechu:

Zlý scenár

Scenár je základom každého filmu či seriálu. Ak je scenár zle napísaný, neoriginálny alebo nudný, film alebo seriál sa stane neúspešným. Niekedy sa dokonca stáva, že zlý scenár dokáže zničiť aj inak talentovaných hercov a režisérov.

Slabé herecké výkony

Herecké výkony majú obrovský vplyv na úspech či neúspech filmu alebo seriálu. Slabé herecké výkony môžu divákov odradiť a viesť k tomu, že sa film či seriál stane terčom posmechu.

Neúspešná réžia

Režisér je osoba, ktorá má na starosti celkovú víziu filmu či seriálu. Ak režisér nedokáže dostatočne komunikovať so scenáristou, hercami a ďalšími členmi štábu, môže to viesť k nekonzistentnosti a neúspechu diela.

Reklama

Najhoršie filmy v histórii

Existuje mnoho filmov, ktoré sa stali legendami vďaka svojej zlej kvalite. Niektoré z najznámejších príkladov zahŕňajú:

Plan 9 from Outer Space

Režisér Ed Wood je známy ako jeden z najhorších režisérov všetkých čias, a jeho film Plan 9 from Outer Space je toho dôkazom. Film je plný zlých hereckých výkonov, nekonzistentného scenára a nelogických scén. Napriek svojej zlej povesťi sa ale stal kultovým hitom.

The Room

The Room, natočený v roku 2003, je ďalším filmom, ktorý sa preslávil vďaka svojej zlej kvalite. Režisér a hlavný herec Tommy Wiseau vytvoril nechtiac komický film s neuveriteľne zlým scenárom a hereckými výkonmi.

Troll 2

Troll 2 je taliansko-americký hororový film z roku 1990, ktorý sa stal známym pre svoju nízku kvalitu. Film trpí zlým scenárom, hereckými výkonmi a efektmi, čo ho činí jedným z najhorších filmov v histórii.

Reklama

Najhoršie seriály v histórii

Rovnako ako u filmov, aj u seriálov nájdeme niekoľko príkladov neúspechov:

The Star Wars Holiday Special

The Star Wars Holiday Special z roku 1978 je televízny špeciál, ktorý je považovaný za jeden z najhorších príspevkov k Star Wars univerzu. Seriál trpí zlým scenárom, nezaujímavými postavami a nepodarenými hudobnými číslami.

Cop Rock

Cop Rock bol americký televízny seriál z roku 1990, ktorý sa pokúšal spojiť policajné drama s hudobným žánrom. Tento nezvyčajný mix sa ukázal ako neúspešný a seriál bol zrušený po iba jedenástich epizódach.

Heil Honey I’m Home!

Heil Honey I’m Home! je britský situačný komediálny seriál z roku 1990, ktorý sa pokúšal parodovať Adolfa Hitlera a Evu Braunovú ako manželský pár žijúci v predmestskom idyle. Seriál bol kontroverzný a veľmi zle prijatý, čo viedlo k jeho zrušeniu po jedinej odvysielanej epizóde.

Reklama

Slovenské filmy a seriály, ktoré sa nepodarili

Aj v slovenskej kinematografii sa nájdu príklady neúspešných filmov a seriálov:

Cigán

Cigán je slovenský film z roku 2011, ktorý sa stretol s negatívnym ohlasom od kritikov i divákov. Slabý scenár a prehnané herecké výkony spôsobili, že sa film stal terčom posmechu a kritiky.

Medzi nami

Medzi nami je slovenský televízny seriál z roku 2016, ktorý zobrazuje život štyroch kamarátok. Seriál bol kritizovaný za svoj povrchný prístup, nevyvážené postavy a slabý scenár. Seriál bol zrušený po druhej sérii v roku 2018.

Reklama
Reklama
Zdieľať článok:
Reklama
Zavřít reklamu