Reklama

5 najlepšie hodnotených animákov, ktoré možno nepoznáte

Pavel Kovář
24.04.2023 18:59
Zdroj: Youtube.com

V dnešnom článku pre vás máme pripravený rebríček 5 najlepšie hodnotených animovaných filmov natočených po roku 2015, ktoré možno nepoznáte. Pripravte sa na nevšedné zážitky z animovaného sveta!

Reklama

Klaus (2019) – hodnotenie 87,7%

Španielsko, Animovaný / Dobrodružný

Film Klaus nás zavedie do doby, keď Santa Claus len začínal. Mladý poštár Jesper nadviaže nepravdepodobné priateľstvo so samotárskym výrobcom hračiek Klausom. Spoločne sa vydávajú na dobrodružnú cestu, ktorá prinesie radosť a šťastie do sŕdc detí. Tento animovaný film vás zahalí do kúzelnej atmosféry Vianoc a ukáže vám, ako vznikla legenda o Santovi.

Coco (2017) – hodnotenie 87,4%

USA, Animovaný / Komedie

Coco je príbeh o mladom chlapcovi menom Miguel, ktorý túži stať sa uznávaným hudobníkom. Navzdory rodinnému zákazu hudby sa Miguel vydá na cestu za svojím idolom, Ernestom de la Cruzom. Vďaka neuveriteľnému sledu okolností sa Miguel ocitne v Ríši mŕtvych, kde stretne šarmantného podvodníka Hectora. Spoločne sa vydávajú na úchvatné dobrodružstvo, počas ktorého odhalia tajomstvo Miguelovej rodiny.

Reklama

Ptáčátko (2016) – hodnotenie 86,9%

USA, Animovaný / Krátkometrážní

Ptáčátko je krátkometrážny animovaný film z produkcie Pixar Animation Studios. Príbeh rozpráva o malom vtáčikovi, ktorý sa po prvýkrát odváži z hniezda hľadať potravu pri morskom pobreží. Jediný problém je, že potrava sa skrýva v piesku, kde ho čakajú nebezpečné vlny. Tento krátky film plný dojímavých momentov a napätia nás učí, že aj malé bytosti musia čeliť veľkým výzvam.

Save Ralph (2021) – hodnotenie 87,8%

USA, Krátkometrážní / Animovaný

Save Ralph je krátkometrážny animovaný film, ktorý má za cieľ upozorniť na problematiku testovania kozmetiky na zvieratách. Hlavným hrdinom je zajac Ralph, ktorý sa stane pokusným králikom v laboratóriu. Film vás zaujme svojou emotívnou silou a ukáže, ako dôležité je bojovať proti týraniu zvierat. Save Ralph sa stal fenoménom a podporuje hnutie za zákaz testovania kozmetiky na zvieratách po celom svete.

Reklama

Kimi no na wa. (2016) – hodnotenie 85,7%

Japonsko, Animovaný / Fantasy

Kimi no na wa., známy tiež ako Your Name, je japonský animovaný film plný zázrakov a lásky. Príbeh sa točí okolo dievčaťa Mitsuhy a chlapca Takiho, ktorí žijú v úplne odlišných svetoch. Mitsuha je študentkou strednej školy, ktorá žije v malom mestečku v horách a túži po živote vo veľkom meste. Taki je naopak študent z Tokia, ktorý miluje architektúru a výtvarné umenie. Jedného dňa začnú obaja snívať sny, v ktorých sa stávajú druhým z nich. Spoločne sa pokúsia odhaliť tajomstvo týchto snov a nájsť vysvetlenie pre svoj neobvyklý vzťah.

Týchto 5 animovaných filmov predstavuje skvelú možnosť, ako sa zoznámiť s menej známymi klenotmi animovaného sveta. Či už vás zaujme dojímavý príbeh o začiatkoch Santa Clausa, strhujúca cesta do Ríše mŕtvych, odvážne dobrodružstvo malého vtáčika, boj proti testovaniu kozmetiky na zvieratách, alebo magické spojenie dvoch zdanieľa nesúvisiacich životov, jedno je isté – tieto filmy vás nesklamú a zanechajú vám nezabudnuteľný zážitok.

Zdroj rebríčka: CSFD.cz

Reklama

Reklama
Zdieľať článok:
Reklama
Zavřít reklamu