Reklama

Sex O’Clock: Prekvapivý seriál o dospievaní, rodine a hodinách, ktoré tikajú pre nás všetkých

Pavel Kovář
13.04.2023 21:49
Zdroj: Youtube.com

Sex O’Clock je desaťdielny seriál, ktorý sa zameriava na dospievanie, rodinné vzťahy a výzvy, ktorým čelíme všetci. Sleduje hlavne príbeh mladého tanečníka Adama, ale aj jeho sestru, rodičov a priateľov. Seriál ponúka autentický pohľad na život dospievajúcich a zasahuje aj do sveta dospelých, ktorí sa niekedy so životom sami nevedia rady. Režírovali ho Jan Bártek a Karolina Zalabáková a od 10. marca je k dispozícii na platforme Voyo.

Reklama

Zápletky a téma seriálu

Adamova cesta dospievaním

Hlavným hrdinom seriálu je Adam (Maxmilián Kocek), ktorý je nádejným tanečníkom spoločenských tancov. Jeho život sa však začne komplikovať, keď mu jeho partnerku vymení za inú kvôli rozdielu výšky a on sa musí vyrovnať s jej pohŕdavým správaním. Adam zároveň rieši svoje prvé lásky a túžbu prísť o panenstvo.

Otcova zásadná zmena a jej dopad na rodinu

Adamov otec (Jan Révai) rodine jedného dňa prizná, že sa zamiloval do muža a že sa odstěhuje ku svojmu priateľovi. Táto správa spôsobí značné napätie a zmeny v rodinných vzťahoch, s ktorými si musí každý člen rodiny poradiť. Adam sa obáva vysmechu svojich vrstevníkov, zatiaľ čo jeho matka Judita (Petra Bučková) a babička (Jana Švandová) sa snažia vyrovnať sa zásadnou zmenou v ich životoch.

Ďalšie postavy a ich problémy

Seriál zároveň sleduje osudy Adamovej staršej sestry Emy (Sára Korbelová), ktorá čelí svojmu vlastnému tehotenstvu a problémom svojej kamarátky, ktorá sa rozhodla zmeniť pohlavie. Ďalej sa zameriava na Adamových spolužiakov a ich lásku a vzťahové problémy.

Generačný jazyk a humor

Seriál sa vyznačuje generačným jazykom, ktorý odzrkadľuje svet dospievajícich a ich zážitky. Jazyk je plný nadsázky a ironie, čo dodáva seriálu na autenticite a humore. To vytvára príjemnú atmosféru, ktorá zaujme nielen mladých divákov, ale aj tých starších, ktorí sa môžu so úsmevom stotožniť s niektorými situáciami zo svojho vlastného dospievania.

Reklama

Prostredie Zlína a herecké výkony

Seriál bol natočený v meste Zlín, čo mu dodáva príznačnú atmosféru provinčnosti. Mladé herecké tváre vytvárajú zaujímavú kombináciu s už známymi hercami, ktorí tu zohrali role, v ktorých sme ich doteraz nevideli. Ich výkony pridávajú na autenticite a celkovej atmosfére seriálu.

Sledujte seriál Sex O’Clock online na Voyo

Reklama
Zdieľať článok:
Reklama
Zavřít reklamu