Reklama

Big Brother 2023: Kde sledovať online, výhra a súťažiaci

Pavel Kovář
05.11.2023 11:55
Zdroj: Youtube.com

Po dlhých 18 rokoch sa do Česka a na Slovensko vracia fenomén reality šou – Big Brother. Táto ikonická súťaž, ktorá sleduje životy súťažiacich izolovaných od vonkajšieho sveta, prináša novú sériu plnú napätia, emócií a neočakávaných zvratov. A my vám prinášame všetko, čo potrebujete vedieť pred jej štartom.

Reklama
Big Brother Česko & Slovensko

Sledujte Big Brother Česko & Slovensko online

Voyo Sledovat online

TIP: Získajte Voyo na 7 dní zadarmo, návod na registráciu tu.

Čo je to Big Brother

Big Brother je televízna reality šou, ktorá bola prvýkrát predstavená v Holandsku v roku 1999 a odvtedy získala popularitu po celom svete. Koncept relácie spočíva v tom, že skupina ľudí je izolovaná v dome, kde sú neustále sledovaní kamerami a mikrofónmi. Súťažiaci žijú spoločne po dobu niekoľkých týždňov a počas toho sú vystavení rôznym úlohám, výzvam a hlasovaniu, ktoré môže viesť k ich vyradeniu zo súťaže. Šou je známa svojím sociálnym experimentom, keď sleduje interakcie a správanie ľudí v izolácii a pod tlakom súťažného prostredia.

Začiatok a priebeh súťaže Big Brother 2023

Big Brother 2023 odštartuje 13. novembra na platforme Voyo, kde budú mať diváci možnosť sledovať dianie skôr ako na televíznych obrazovkách. Televízia Nova odvysiela prvý diel o deň neskôr a nasledujúce epizódy budú k dispozícii na stanici Nova Fun. Súťažiaci budú v dome Big Brothera tráviť celkovo 9 týždňov, čo znamená, že zažijeme aj vianočnú atmosféru.

Reklama
Big Brother Česko & Slovensko

Sledujte Big Brother Česko & Slovensko online

Voyo Sledovat online

TIP: Získajte Voyo na 7 dní zadarmo, návod na registráciu tu.

Ako často budú vychádzať nové diely Big Brother

Šou bude vysielať 7 dní v týždni, pričom sobotné večery budú vyhradené pre priame prenosy. Počas týchto večerov budú diváci hlasovať o vyradení súťažiacich prostredníctvom špeciálnej aplikácie Big Brother.

Výhra v súťaži Big Brother Česko a Slovensko

Víťaz reality šou Big Brother Česko a Slovensko si odnesie pôsobivú finančnú odmenu vo výške 2,5 milióna korún, čo predstavuje približne 100 000 eur. Táto suma bude odovzdaná tomu súťažiacemu, ktorý sa nielen dokáže prispôsobiť životu v dome Big Brothera, ale zároveň získa sympatie a hlasy divákov.

Reklama

Aplikácia Big Brother – ako hlasovať

Hlasovanie v Big Brother umožňuje divákom aktívne sa podieľať na osude súťažiacich v dome. Diváci môžu ovplyvniť, kto zostane a kto bude musieť opustiť súťaž, prostredníctvom hlasovania v mobilnej aplikácii Big Brother. Aplikácia je dostupná na stiahnutie na rôznych platformách a je navrhnutá tak, aby bolo hlasovanie čo najjednoduchšie a najrýchlejšie. Počas sobotných priamych prenosov budú diváci vyzývaní k hlasovaniu, a tak môžu priamo ovplyvniť priebeh a výsledky šou.

Súťažiaci v Big Brother

Obyvatelia domu, ktorí budú bojovať o hlavnú cenu, sú starostlivo vybraní súťažiaci. Ich identita zostáva zatiaľ tajomstvom, ale vieme, že ide o česko-slovenské obsadenie. Každý súťažiaci bude mať vlastnú posteľ vo spoločnej spálni a budú sledovaní 58 kamerami 24/7.

Big Brother 2023 súťažiaci, ilustračné foto
Foto: Archív Voyo, ilustračné foto

Kto bude moderovať Big Brother 2023

Moderátorskú úlohu v novej sérii Big Brothera 2023 prevezme Míra Hejda, známy moderátor, podnikateľ a producent TV relácií. Míra Hejda je divákom dobre známy nielen vďaka svojmu pôsobeniu v televízii, ale aj vďaka osobnému životu, ktorý zdieľa s manželkou Zorkou Hejdovou. Spoločne uvádzali Raňajky s Novou, kde Míra svoju partnerku dokonca požiadal o ruku. Teraz sa Míra Hejda stáva tvárou obľúbenej reality šou Big Brother a bude divákov sprevádzať celým priebehom súťaže, od predstavovania súťažiacich až po napínavé finále.

Aké sú pravidlá v Big Brother

Súťažiaci v Big Brother musia dodržiavať stanovené pravidlá, ktoré ovplyvňujú ich každodenný život v dome. Medzi tieto pravidlá patrí napríklad to, že si môžu vziať so sebou iba hudobné nástroje, ktoré nepotrebujú elektrickú energiu, a playlist, ktorý bude Big Brother púšťať podľa svojho uváženia. Naopak, knihy, časopisy, alkohol a elektronika sú striktne zakázané. Súťažiaci sú sledovaní 58 kamerami 24 hodín denne, 7 dní v týždni, a všetky ich interakcie sú starostlivo sledované.

Reklama

V prípade potreby alebo konfliktu môžu súťažiaci komunikovať iba s Big Brotherom, a to prostredníctvom špeciálnej miestnosti zvanej spoveď. Tu môžu vyjadriť svoje pocity, sťažnosti alebo požiadať o lekársku či psychologickú pomoc. Big Brother tak slúži ako jediný kontakt s vonkajším svetom a zároveň ako autorita, ktorá dohliada na dodržiavanie pravidiel.

Vylúčenie a odchod z domu

Diváci budú mať možnosť rozhodovať o vyraďovaní súťažiacich, ale Big Brother môže tiež vylúčiť súťažiaceho za porušenie pravidiel. Dvere domu sú síce odomknuté, ale kto sa rozhodne odísť, už sa nemôže vrátiť späť.

Zhrnutie základných informácií k Big Brother 2023

Výhra2 500 000 Kč / 100 000 eur
Dátum začiatku13. novembra 2023
Dĺžka trvania9 týždňov
Platforma pre online sledovanieVoyo
Televízne vysielanieTV Nova a Markíza (o deň neskôr)
ModerátorMíra Hejda
Počet kamier58
HlasovanieProstredníctvom mobilnej aplikácie Big Brother

Kde sledovať Big Brother online

Od 13. novembra bude možné sledovať novú sériu Big Brothera online na platforme Voyo. Táto streamovacia služba ponúka divákom možnosť byť v obraze a sledovať dianie v dome Big Brothera ešte predtým, než sa epizódy objavia v televíznom vysielaní. Vďaka Voyo tak môžu fanúšikovia šou sledovať svojich obľúbených súťažiacich a napínavé momenty bez čakania a odkiaľkoľvek, kde majú prístup k internetu. Na televíznych obrazovkách TV Nova a Markíza budú všetky diely dostupné o deň neskôr.

Big Brother Česko & Slovensko

Sledujte Big Brother Česko & Slovensko online

Reklama
Voyo Sledovat online

TIP: Získajte Voyo na 7 dní zadarmo, návod na registráciu tu.

Zdroj: TV Nova, Voyo

Reklama
Zdieľať článok:
Reklama
Zavřít reklamu